Dorpsraad Uitgeest

Duurzame Dorps Doeners

Mobirise Website Builder

De Duurzame Dorps Doeners

Dit is een initiatief van Dorpsraad Uitgeest die bewoners bij elkaar wil brengen om hen te informeren over stappen die genomen kunnen worden richting een duurzamer leven. Met als doel de voetafdruk te verkleinen en zo een bijdrage te leveren aan een gezond milieu.
Om half 10 zal een ervaringsdeskundige uit Uitgeest of omgeving een kort praatje doen, elke keer een ander thema, waarna er tijd is om kennis uit delen met alle aanwezigen.
De thema’s zijn o.a. Energie, Klimaatbestendigheid in uw tuin, Duurzame mobiliteit, Voedsel en Verzorgings- en schoonmaakmiddelen.
Wanneer en waar: Elke laatste dinsdag van de maand van 9uur tot 11uur in ‘De Klop’ Langebuurt 39.

Afgelopen activiteiten:

  • 31 januari: Schoonmaak- en verzorgingsmiddelen!
  • 28 maart: Klimaatadaptatie in je eigen omgeving
  • 25 april: Buurtmarkt en lokaal consumeren
  • 30 mei: Deelauto
     it now!
Onze thema's
Mobirise Website Builder
Deelauto

De vijfde en laatste bijeenkomst van De Duurzame DorpsDoeners vóór de zomer gaat over deelauto’s i.s.m. DUEC. Deze ochtend zullen om half 10 enkele bewoners uit Castricum, betrokken bij CALorie, en Heiloo, betrokken bij HeilooEnergie, toelichten hoe en met welke organisaties zij het autodelen hebben opgezet in hun gemeentes.

Mobirise Website Builder
Buurtmarkt

In deze vierde bijeenkomst van De Duurzame DorpsDoeners bespreken we de mogelijkheid van een buurtmarkt in Uitgeest volgens het principe van de Voedselwerkplaats.

Mobirise Website Builder
Klimaatadaptatie

Op dinsdagochtend 28 maart zal het thema klimaatadaptatie alsnog op de agenda komen.
Het ruimte geven aan water en dieren in je omgeving is goed voor je gezondheid en voor je huis.

Mobirise Website Builder
Schoonmaak en verzorgingsproducten

Dinsdag 31 januari is er weer een bijeenkomst geweest van Duurzame Dorpsdoeners. Met een gezellig clubje is er kennis uitgewisseld over het zelf maken van schoonmaak- en verzorgingsmiddelen, inclusief een e-book en enkele recepten. 

Mobirise Website Builder
Samen de winter door

De eerste bijeenkomst is in samenwerking met DUEC en heeft als thema “Samen de winter door!” en sluit aan bij het landelijk initiatief op 19 november, om bewoners te helpen deze winter nog het energieverbruik te verlagen.

Landing Page Software