Mobirise Website Builder

Subsidie klimaatadaptieve maatregelen

Vanaf nu biedt de gemeente een subsidie voor klimaatadaptieve maatregelen. Bijvoorbeeld voor aanleg van een groen dak, het afkoppelen van een regenpijp of het verwijderen van tegels voor groen.
Mobirise Website Builder

Er zijn steeds meer hevige regenbuien en langere periodes van droogte. Daarom passen we de inrichting van onze leefomgeving hierop aan. Dat is klimaatadaptatie. Het is nodig dat inwoners meedoen met het aanpassen van de inrichting. Twee derde van de grond in de gemeente is namelijk van particulieren. Met de subsidie klimaatadaptatie ondersteunt de gemeente inwoners bij deze aanpassingen.

Klimaatadaptieve maatregelen

De Subsidie Klimaatadaptieve maatregelen kan aangevraagd worden voor vier verschillende maatregelen.

een groen dak of een blauw dak;
minder steen en meer groen in uw tuin;
regenwater afkoppelen van het riool;
regenwater gebruiken in en om het huis.
De subsidie kan voor meerdere maatregelen tegelijk worden aangevraagd.

Voorwaarden

De subsidie is voor de kosten van aanschaf en aanleg. Voor de subsidie moet deze aanvraag aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze staan in de Subsidieregeling Klimaatadaptieve maatregelen en zijn na te lezen op de website http://klimaatplein.uitgeest.nl/subsidies.

Aanvragen subsidie

De aanvraag voor de subsidie klimaatadaptatie verloopt via Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Ga naar http://klimaatplein.uitgeest.nl/subsidies voor de link naar het aanvraagformulier.

Uitgeest groeit en bloeit

Mobirise Website Builder
Regenton actie

Schoon leidingwater is voor iedereen van levensbelang. Verspilling ervan tegen gaan is daarom een belangrijke zaak. Het gebruik van hemelwater voor andere toepassingen dan drinkwater kan hier een mooie bijdrage aan leveren.

 

Mobirise Website Builder
Activiteiten

De werkgroep Uitgeest Groeit & Bloeit heeft vorig jaar diverse activiteiten uitgevoerd en kan terugkijken op een mooi resultaat.


Mobirise Website Builder
Aktie Steenbreek

Tegel eruit, plant erin. Ook in Uitgeest

Stichting Steenbreek wil samen met gemeenten, waterschappen en provincies onze leefomgeving vergroenen. 

Mobirise Website Builder
Je tuin veranderen

Meer dan de helft van de woningen in Uitgeest hebben een tuin. Deze tuinen zijn voor het grootste gedeelte betegeld. Dit is niet alleen slecht voor de natuur, maar een tuin met groen is ook nog eens vale malen gezelliger dan alleen maar tegels. Dat kan anders!Mobirise Website Builder

Werkgroep Uitgeest Groeit & Bloeit

Ruud Popken
Rik Demoitié
Vincent Muijskens 
Rob Heemskerk

Oproep:
We kunnen alle hulp goed gebruiken. Spreken de acties u aan en wilt u uw steentje (groot of klein) bijdragen dan komen we graag met u in contact.

AI Website Creator